English (United Kingdom)Croatian(HR)
ZAPISNIK PDF Ispis E-mail

Zagreb, 13. listopada 2011.

 

ZAPISNIK

 

Dana 13. listopada 2011. godine održan je sastanak Upravnog odbora Atlantskog vijeća Hrvatske i Centra za međunarodne studije u slijedećem sastavu: prof.dr. Radovan Vukadinović, prof.dr. Lidija Čehulić Vukadinović, prof.dr. Siniša Tatalović, prof.dr. Luka Brkić, prof.dr. Mladen Puškarić, prof.dr. Boris Vucelić, doc.dr. Mladen Nakić, doc.dr. Gordan Grlić-Radman, doc.dr. Božo Skoko, mr.sc. Vlasta Zekulić, mr.sc. Đana Luša i Rea Poljak.

Pristupilo se raspravi po slijedećim točkama dnevnog reda:

- Izvještaj o prošlim aktivnostima

- Planiranje budućih aktivnosti

- Časopis Međunarodne studije

- Razno

Profesor Vukadinović istaknuo je održavanje četiri međunarodne znanstvene konferencije u sklopu jubilarne desete škole na otoku Šipanu koja do sada okupila više od 1800 sudionika na 37 seminara. Kao viziju budućeg djelovanja Vukadinović je istaknuo razvijanje koncepta škole te suradnju sa Harvard Kennedy School, George Marshall Centrom, te Institutom za mir iz Beča.

Nadalje najavio je dolazak pomoćnika glavnog tajnika NATO-a 10. studenog i predstavnika Fondacije Manfred Wörner iz Mađarske 19. i 20. studenog te organizaciju predavanja i druženja sa članovima Centra i Atlantskog vijeća Hrvatske.

Kao najveći projekt u 2012. godini Vukadinović je istaknuo publiciranje monografije NATO –filatelistička povijest te organiziranje regionalne znanstvene konferencije povodom obilježavanja treće godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u u travnju.

Najavljen je odlazak četiri predstavnika Atlantskog vijeća Hrvatske na generalnu skupštinu ATA-e i YATA-e u Tiranu od 13. -16. studenog.

Prof.dr. Boris Vucelić predožio je organiziranje konferencije na temu bioterorizma, dok su dr. sc. Mladen Nakić i dr. sc. Gordan Grlić Radman inicirali organiziranje predavanja, debata i okruglih stolova na temu članstva Hrvatske u Europskoj uniji prije održavanja referenduma.

Istaknuto je kako pomoćnica Glavnog tajnika NATO-a Mr.sc. Kolinda Grabar-Kitarović dolazi 27. i 28. siječnja 2012. godine kao gost predavač na Poslijediplomski studij Vanjska politika i diplomacija, uz prisustvo članova Upravnog odbora Centra i Atlantskog vijeća.

Posebice je istaknuto publiciranje redizajniranog časopisa Međunarodne studije, čiji je prvi ovogodišnji broj izazvao veliko zanimanje znanstvene javnosti.

Uz aktivnost i doprinos svih članova Upravnog odbora naglašen se izniman trud koji je dr.sc. Božo Skoko uložio u izradu i održavanje web stranice.

 

CMS