English (United Kingdom)Croatian(HR)
Đana Luša PDF Ispis E-mail

Đana Luša rođena je 16. lipnja 1982. godine u Šibeniku, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju. 2000. godine upisuje Studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, koji završava 2004. godine, nakon čega upisuje Poslijediplomski studij ''Međunarodni odnosi''.

Magistrirala je 2007. godine s temom Teorijski okviri europskog integracijskog procesa od stvaranja Vijeća Europe do Ustava Europske unije. U lipnju 2008. prijavila je temu doktorske disertacije Posthladnoratovsko širenje NATO-a u suvremenim teorijama međunarodnih odnosa. Na Fakultetu političkih znanosti radila je kao demonstrator do 1. travnja 2006. godine, kada je primljena na mjesto znanstvenog novaka-asistenta na projektu ''Hrvatska u međunarodnoj zajednici''.

Tajnica je Centra za međunarodne studije, Pugwash-a, Poslijediplomskog specijalističkog studija Vanjska politika i diplomacija te predsjednica Odbora mladih Atlantskog vijeća Hrvatske. Govori engleski, talijanski i njemački jezik. Sudjelovala je na više od 50 međunarodnih znanstvenih i studentskih konferencija u zemlji i inozemstvu. Autor je brojnih članaka, prikaza i osvrta u stučnim i znanstvenim publikacijama s područja međunarodnih odnosa.