English (United Kingdom)Croatian(HR)
Mr.sc. Vlasta Zekulić PDF Ispis E-mail

Rođena 18. svibnja 1978. u Splitu. Diplomirala na Vojnoj akademiji u SAD-u "The Citadel" u Charlestonu, SAD 2002. godine i na Visokoj policijskoj školi, Policijske akademije MUP-a 2003. godine, gdje je proglašena za najboljeg studenta generacije. Magistrirala je na Fakultetu političkih znanosti 2008. godine na temu "Međunarodne mirovne misije kao sredstvo upravljanja krizama." Na istom fakultetu je doktorski kandidat s temom "Izazovi postkonfliktne Reforme sigurnosnog sektora u Africi".

Zaposlena je u MORH-u od 2002. godine i obnašala je slijedne zapovjedne i instruktorske dužnosti do razine bojne, uključujući i zapovijedanje postrojbom Vojne policije u MVO NATO-a u Afganistanu. Završila je više od 20 vojnih i stručnih škola i obuka. Za svoj rad primila je brojne pohvale i nagrade, uključujući i sat s posvetom od Predsjednika RH i odlikovanje Red Hrvatskog pletera.

Objavila je brojne članke od čega su značajniji Police functions in PSO (Šipan 2005.), UN challanges in maintaing peace today (Šipan 2007.), Promijenjena uloga NATO-a i EU u održavanju mira (Međunarodne studije, 02/2008) i Domovinski rat nije jedina škola (Partner, 06/2008), te više od 20 vojno-stručnih članaka za časopis Hrvatski vojnik. Član je Hrvatske udruge za međunarodne studije, Atlantskog vijeća Hrvatske i Foruma za sigurnosne studije.